Bonnie St.Claire boeken

Bonnie ST.Claire boeken

Bonnie St.Claire

Bonnie St. Claire had bij de release van haar eerste single “Tame me Tiger” 1967, nooit kunnen bevroeden dat zij zou uitgroeien tot een van Nederlands meest geliefde zangeressen. In de inmiddels meer dan dertig jaar durende carrière heeft de in Rozenburg geboren zangeres, zowel de hoogste toppen als de diepste dalen aan den lijve ondervonden. Jaren waarin ze geleerd heeft te overleven, zowel in haar werk als privé of zoals Bonnie het zelf zegt: “Niets menselijks is mij vreemd”.

Biografie Bonnie St.Claire

Na haar start in 1967, wat haar meteen een tipparade notering oplevert, volgt in 1970 haar grote doorbraak met de hit “I won’t stand between them”, geschreven en geproduceerd door haar ontdekker aan aartsvader van de nederpop, Peter Koelewijn. Hij is het die Bonnie naar ongekende hoogten stuwt en haar in 1972 koppelt aan “Unit Gloria”, eveneens een schot in de roos, de single “Clap your hands and stamp your feet”, schopt het in december 1972 tot de derde plaats op de hitparade en niet alleen in Nederland. Duitsland en Scandinavie sluiten haar ook in hun hart.

Boekingen Bonnie St.Claire

Dan besluit BonnieSt. Claire het in 1976 over een heel andere boeg te gooien. Met de smartlap “Dr. Bernhard” verrast ze vriend en vijand, zelf zal ze hierover zeggen, “Muziek is emotie en als die emotie echt is maakt het niet uit of ik nu een smartlap, een mooie ballad of een stampende popsong sta te zingen”. “Dr. Bernard” levert haar een zevende plaats op in de hitlijst. Een reeks hits volgen elkaar in ras tempo op, o.a. “Pierrot”, “Bonnie kom je buiten spelen” en de ballad “De Roos”. Bonnie St.Claire bewijst hiermee een vaste plaats te hebben veroverd in het doorgaans vluchtige wereldje van de Nederlandse showbizz. Dit bewijst zij wederom als haar vriend en inspirator Benny Neijman een aantal prachtige teksten voor haar schrijft. “Sla je arm om me heen” geldt nog steeds als een van haar mooiste songs.

Bonnie St.Claire boeken

Diverse duetten worden aan het vinyl toevertrouwd, waaronder, met Benny Neijman, de hit “Verder valt het wel mee” en met collega Jose Hoebee als hits als “Cassandra” en “Zoals vrienden doen”.
Belinda Meuldijk schrijft in 1985 de tekst voor de single “Weerzien”, Rob de Nijs, die van Bonnie’s vertolking zo onder de indruk raakt, besluit tijdens een bezoek aan de platenstudio het lied gedeeltelijk met haar mee te zingen.

In 1991 is er voor Bonnie de “Morgen wordt alles anders” en wordt ze tevens uitgeroepen tot een van de populairste zangeressen van ons land. Ook pakt ze in dat zelfde jaar de hit “Zeven jaren” nog even snel mee om vervolgens in 1995 de hit “Een engel als jij” te scoren, wederom met Jose Hoebee.

Sinds 1997 werkt Bonnie samen met producer Jan Zwarteveen, sindsdien worden ook haar cd’s uitgebracht op het JAZ label.

Vragen of meer informatie nodig? Bel ons!

Bonnie St.Claire boekingsformulier