Zware Jongens boeken

Zware Jongens boeken

Zware Jongens

De Zware Jongens boeken? De Zware Jongens bestaan uit Fokko Dam en Arie Kuipers.  Fokko werd eerder bekend als (letterlijk) vooraanstaand lid van de Blauhúster Dakkapel en  Arie verdiende zijn sporen als componist van o.a. de schaatshit “Bonkevaart/Bonkefeart”.  Daarnaast schreef Arie muziek voor “Wordt vervolgd” van Han Peekel.  Ook schreef hij alle muziek van het cd-album van diezelfde Peekel: “Hartverwarrend”. Samen waren Fokko en Arie verantwoordelijk voor de hit: “HULZEBOSCH HULZEBOSCH” van Erik Hulzebosch. In het jaar 2000 besloten beide heren samen te gaan optreden en vormden zij het feestduo de Zware Jongens.  Gezien hun lichaamsgewicht een passende naam!

Zware Jongens boeken

De Zware Jongens hebben sinds het uitkomen van hun eerste single in het jaar 2000 al menig grote hit gescoord.  Hun versie van “Anton aus Tirol” haalde moeiteloos een top 20 notering.  De publieksfavoriet “Stil aan de overkant” wordt nog steeds wekelijks vanaf de tribune in alle stadions gezongen.  Ook bekend zijn hits als “Wurst Wurst Wurst”, “De Houthakker” en  “Alles heeft een einde” . In 2007 verschijnt de allergrootste feestknaller tot nu toe.  “De Jodeljump” wordt uitgeroepen tot ‘feesthit van het jaar’  en de Zware Jongens ontvangen hiervoor een award.  Het liedje wordt ondanks een bescheiden notering in de hitlijsten, in alle kroegen en op feesten grijsgedraaid.  Fokko en Arie treden onafgebroken op.  In de wintersportgebieden is de Jodeljump de meest gedraaide en aangevraagde plaat.

Carnavalsartiesten boeken Zware Jongens

De “POES VAN TANTE LOES” is de carnavalssingle van 2010.  Het nummer is een ouderwets aanstekelijk polonaise nummer en is tijdens het carnaval een enorm succes.

Vragen of meer informatie nodig? Bel ons!

Zware Jongens boekingsformulier